NIEUWS

Gisteravond waren de algemene beschouwingen na de begrotingsvergadering van maandag. Hieronder leest u de tekst van onze fractie..

U kunt het laatste nieuws ook volgen op onze facebook pagina: Facebook

Maandagavond 19 december werd tijdens de Algemene ledenvergadering Jef Claessens benoemd tot erelid van Lokaal DNA. Jef is sinds de oprichting van partij Groot Meerssen in 2000 al verbonden aan onze partij en als grote dank hiervoor kreeg hij vanavond deze eretitel. Jef, ontzettend bedankt voor je jarenlange inzet in ons bestuur, als burgerraadslid en voor je altijd wijze woorden en raad. Dit werd en wordt nog steeds door ons allemaal heel erg gewaardeerd.

Een dikke Proficiat!

Maandag 7 november was de begrotingsvergadering. Hieronder kunt de Algemene beschouwingen en de ingediende moties van Lokaal DNA lezen.

 

Op vrijdagmiddag 10 juni presenteerden de coalitiepartners Lokaal DNA, KIJK!!! en CDA het Bestuursakkoord tijdens een persbijeenkomst in het Erfgoedhuis. Belangstellenden konden de bijeenkomst volgen via de livestream van lokale omroep Meer Vandaag.

 

Bij deze gelegenheid maakten de coalitiepartners ook de namen van de kandidaat-wethouders bekend. De volgende personen worden voorgedragen als wethouders van de gemeente Meerssen:

  • Bjorn Molling

  • Inge Smeets

  • Vanessa de Rond

  • Louk Bongarts

De gemeenteraad bespreekt het bestuursakkoord tijdens een extra-raadsvergadering op donderdag 30 juni. Aanvang 19.00 uur. Tijdens deze vergadering worden ook de voorgedragen wethouderskandidaten benoemd en beëdigd

De jeugd heeft de toekomst! Zo ook onze eigen Yancko Aussems.

Naast lid van Lokaal DNA is Yancko op jonge leeftijd al actief als voorzitter van jeugdcarnavalsvereniging de Geulmennekes in Meerssen en is hij veel te vinden in de sporthal en op het zwembad.

Mede hiervoor mocht Yancko op 26 april 2022 het jeugdlintje ontvangen.

Een mooie waardering voor Yancko zijn maatschappelijke inzet.

Van harte gefeliciteerd!

Op 30 maart j.l werden onze nieuwe raadsleden geïnstalleerd, we wensen hun veel succes, wijsheid en plezier de komende vier jaar.

𝗞𝗼𝗻𝗶𝗻𝗸𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝗥𝗼𝗴𝗲𝗿 𝗧𝗵𝗶𝗷𝘀𝘀𝗲𝗻

Roger Thijssen heeft gisteren tijdens de laatste raadsvergadering van de periode 2018-2022 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen van burgemeester Mirjam Clermonts.

Een onderscheiding nadat Roger zich 12 jaar lang met ziel en zaligheid voor onze Gemeente, in het bijzonder voor zien Gäöl, heeft ingezet.

Roger van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding!

Gelukkig blijft Roger en zijn ervaring voor politiek Meerssen behouden, maar dan meer op de achtergrond.
Zo is Roger onlangs benoemd tot adviseur van onze partij.

Lokaal DNA grote winnaar verkiezingen

Afgelopen woensdag 16-3 waren de gemeenteraadsverkiezingen. Een belangrijke dag voor de democratie.

Wij als Lokaal DNA kwamen als de grote overwinnaar uit de bus, we danken al onze kiezers voor de uitgebrachte stemmen op onze partij. Nog nooit waren we de grootste partij van Meerssen, dus was het tot in de late uurtjes feest voor de gekozen raadsleden, bestuur, campagneteam en alle vrijwilligers.

Burgemeester Clermonts sprak voor de uitslag haar wens uit om een stabiele coalitie voor de komende 4 jaar. Wij als grootste partij willen graag een positieve, stabiele en daadkrachtige coalitie vormen en gaan de komende weken hieraan werken. We gaan bouwen aan en in Meerssen.

 

Lokaal DNA on tour 12 maart 2022

Komt u ons tegen op een van de volgende locaties? Dan gaan we graag met u in gesprek.

10:00: Rothem (Jumbo)                                                                            12:30: Geulle Boven (Ave Maria)

11:00: Kwekerij Bunde, Agnesplein Bunde                                         13:30: Ulestraten (Boerenbond)          

(Albert Heijn + Jan Linders)                                                                    14:30: Meerssen Centrum (Hema)

12:00: Geulle beneden (Markt)

Tot straks misschien

 

Onze kandidatenlijst vastgesteld en ingeleverd
Maandagmorgen klokslag 9 uur hebben we op de dag van de kandidaatstelling onze lijst voor de komende verkiezingen ingeleverd op het Gemeentehuis. Liefst 21 kandidaten, met meerdere mensen uit alle kernen, hebben zich verkiesbaar gesteld voor onze partij Lokaal DNA!
We kennen een enorme diversiteit aan kandidaten op onze lijst.
Van jong tot ouder, van nieuw tot ervaren, van student tot zelfstandig ondernemer, van maatschappelijk medewerker tot overheidsfunctionaris.
Kortom: kandidaten met verschillende achtergronden, die midden in onze samenleving staan!
Samen vormen de leden van Lokaal DNA een team dicht bij onze inwoners.  Niet alleen nu, ook in de komende jaren. Op de leden van Lokaal DNA kunt u rekenen!
Meer weten over de achtergronden, motivatie en speerpunten van onze kandidaten? klik dan hier
 
Vol trots presenteren wij de top 10 van onze kieslijst. De overige kandidaten volgen zo spoedig mogelijk!
Hedenochtend ontvingen wij het schokkende bericht dat Susan, de vrouw van ons RAV-lid Maurice Habets gisteravond plotseling is overleden.
Susan was net als Maurice actief in de Meerssense samenleving.(o.a. Geulmennekes, de oudervereniging van de Wereldster en KVW), Ze was moeder van Cloe en steun en toeverlaat van haar man Maurice. Ze mocht maar 40 jaar worden.
Ofschoon woorden te kort schieten wensen we Maurice, Cloe en hun familie ontzettend veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.
Donderdagavond 23-12-2021 is onze nieuwe lijsttrekker door de Algemene Ledenvergadering vastgesteld.
Lees hier ons persbericht (klik hier)
Lokale partij Focus heft zich op, leden sluiten zich aan bij Lokaal DNA.
Lees hier hun persbericht van 28-11-2021 (klik hier)

Rekenkamercommissie: (ex)Wethouder willens en wetens niet geïnformeerd door ambtenaren

Lees de reactie van Lokaal DNA (klik hier)

Eindrapport Rekenkamercommissie inzake Onderzoek naar het project Proosdijschuur

Lees hier het eindrapport (klik hier)